LET OP! Meervoudige authenticatie VerzuimSignaal wijzigt per 1-1-2019

tweefactorauthenticatie-methode VerzuimSignaal

De tweefactorauthenticatie-methode is begin vorig jaar ingevoerd om de privacy gevoelige informatie van uw medewerkers te beschermen. Sindsdien is de wetgeving aangescherpt.

Na het inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord ontvangt u per sms een verificatiecode die u in een nieuw scherm dient in te voeren. Met deze methode garanderen wij dat uw account voldoet aan de strenge eisen van de wet- en regelgeving.

Verificatiecode

Vanaf 1 januari 2019 kunt u de verificatiecode niet meer per sms ontvangen.
Wij hebben ervaren dat niet alle telefoonproviders de code direct verstrekken waardoor deze reeds verlopen is als u de code ontvangt. Daarnaast brengt VerzuimSignaal vanaf 1 januari 2019 de kosten per sms in rekening. Daarom hebben wij besloten de verificatiecode niet meer per sms te verstrekken.

Wij bieden twee mogelijkheden om de verificatiecode te ontvangen:

Optie 1: Google App

U installeert een Authenticatie app op uw telefoon. Zodra gevraagd wordt om de verificatiecode start u de app. Deze maakt een code voor u aan. U heeft alleen een smartphone met internet (WiFi) nodig om de app te kunnen gebruiken.
De app kunt u gratis downloaden en kunt u kosteloos gebruiken.

Optie 2: Token

Een token is een fysieke USB beveiligingssleutel. Deze lijkt op een USB Stick waar u data kunt opslaan. U plaatst deze tijdens de verificatievraag in een USB poort van uw computer.

Het gebruik van een token als tweede factor bij het inloggen in VerzuimSignaal biedt bepaalde voordelen ten opzichte van andere tweefactorauthenticatie-methodes. Zo hoeft u als gebruiker van VerzuimSignaal tijdens het inloggen niet te wachten op de eenmalige authenticatiecode (die anders per sms of App wordt verstrekt). Uw Token hoeft alleen maar in uw computer aanwezig te zijn om met een druk op de knop als tweede factor in te loggen in VerzuimSignaal.

De token is slechts aan 1 account te koppelen maar u kunt de token wel voor andere programma’s gebruiken (bijvoorbeeld: sommige bankapps maken gebruik van de FIDO U2F methode).

De kosten van een token zijn € 13,50 exclusief per aangetekende post verzenden. Dit is een eenmalig aanbod. De prijs voor een token zal in 2019 verhoogd worden.

Let op: de Token is op dit moment standaard alleen te gebruiken met de internetbrowser Google Chrome. In Firefox en Safari kan het ook gebruikt worden, maar alleen met een plug-in. Microsoft Edge zal hier in de toekomst ook mee om kunnen gaan, maar op dit moment nog niet.

Minimale versies van browsers voor de token:

  • Chrome 64
  • Safari 10 met een plug-in.
  • Firefox 57. Let op: de USB token wordt op de normale manier nog niet ondersteund door Firefox. Door middel van plug-ins is het wel mogelijk. De stappen en een screenshot hiervoor kunt u hier vinden

Maak een keuze voor 19-11-2018

Wij vragen u om voor u en de andere gebruikers binnen uw organisatie de keuze te maken uit het volgende:
1. Alle gebruikers gaan gebruik maken van de authenticatie app;
2. Alle gebruikers gaan gebruik maken van de token.

Geeft u geen keuze door voor 19-11-2018 dan zult u gebruik moeten gaan maken van de Google app zoals hierboven staat aangegeven. Wij kunnen u dan geen token(s) meer garanderen.

Geef hieronder uw keuze door.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Colofon menu

© 2023, Merces Custodio.

website: sbddesign.nl

Bel mij terug