Corona nieuwspagina

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus, COVID-19 genoemd. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. In Nederland, maar ook wereldwijd, worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Op deze pagina plaatsen wij regelmatig nieuwe adviezen en maatregelen in het belang van de werkgevers en hun werknemers. Houd deze speciale pagina daarom in de gaten.

Wat doen de bedrijfsarts en de arbodienst?

De bedrijfsarts speelt geen rol bij de diagnose van het virus. De diagnose wordt gesteld door de huisarts in samenspraak met de GGD.

Als arbodienst kunnen wij met u meedenken over het opstellen van een bedrijfscontinuïteitsplan of als vraagbaak fungeren. Afhankelijk van uw behoeften zetten wij daarvoor een van onze kerndeskundigen in, bijvoorbeeld een bedrijfsarts, arbeidshygiënist of arbeids- & organisatieadviseur.

Waar mogelijk kunnen we opdrachtgevers ondersteunen bij individuele vragen over werknemers en met name als het medewerkers betreft met verminderde weerstand.

Actueel nieuws

Wat kunt u zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Was uw handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Blijf thuis als u verkoudheidsklachten krijgt

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Colofon menu

© 2020, Merces Custodio.

website: sbddesign.nl

Bel mij terug