COVID-19 PCR-test voor klanten van Merces Custodio en Verzuimstopt

Als werkgever kun je jouw medewerkers via Merces Custodio en Verzuimstopt laten testen op COVID-19. De medewerkers kunnen doorgaans dezelfde dag nog terecht bij een van de ruim 25 locaties in Nederland. De uitslag volgt in principe binnen 24 uur. Met deze COVID-19 service weten medewerkers relatief snel of ze weer aan het werk kunnen en wordt de veiligheid op de werkvloer verhoogd.

Onze COVID-19 service is beschikbaar voor werkgevers die klant van Merces Custodio of Verzuimstopt zijn. Een aanvraag kan uitsluitend door de werkgever worden ingediend.

Kosten van de COVID-19 PCR-test

Afname door de werkgever gaat per 5 of 25 testen.

  • 5 testen: € 575,00 (€ 115,00 per testafname)
  • 25 testen: € 2.500,00 (€ 100,00 per testafname)

Test goedgekeurd door het RIVM

De SARS-CoV-2 middels RT-PCR test (dat is de officiële naam) is op 2 april 2020 door het RIVM in samenwerking met het Erasmus MC goedgekeurd. Het laboratorium waarmee voor de COVID-19 diagnostiek wordt samengewerkt is ISO1589 geaccrediteerd.

Testen op SARS-CoV-2 virus

Er wordt getest op de aanwezigheid van het SARS-CoV-2 virus in het lichaam. Dit is het virus dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt.

Wijze van afnemen PCR-test

Testmateriaal wordt met behulp van een wattenstaafje via de neus en keel afgenomen en vervolgens geanalyseerd. De testafname inclusief formaliteiten duurt ongeveer 3 à 5 minuten per persoon.

Reserveren niet nodig

Een groot voordeel van de COVID-19 service is dat reserveren op dit moment nog niet nodig is. Geef je als werkgever aan dat je een medewerker wilt laten testen, dan kan de medewerker dezelfde dag nog langskomen op een van de locaties (check vooraf wel eerst de actuele openingstijden van de locaties). Het probleem bij de GGD is dat je enkele dagen moet wachten.

Testuitslag in principe de volgende dag

Stel: de medewerker wordt maandagochtend aangemeld, dan kan de medewerker zich op maandag laten testen en dan wordt de uitslag binnen uiterlijk 36 uur later verwacht. Streven is echter om de uitslagen van de COVID-19 testen binnen 24 uur beschikbaar te maken.

Testlocaties

Er zijn ruim 25 testlocaties in Nederland.

In de lijst vind je alle testlocaties met openingstijden. Deze verschillen per locatie.

Aanmelding via werkgever

Medewerkers worden uitsluitend door de werkgever aangemeld via een aparte link met wachtwoord. De benodigde gegevens van de medewerker zijn volledige naam, geboortedatum, BSN, e-mail en telefoonnummer en twee voorkeurlocaties voor afname.

Wij zorgen dat van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 en 17:00 uur de aanmelding binnen twee uur wordt verwerkt.* De medewerker ontvangt vervolgens de volgende berichtgeving:

  1. Bevestiging via e-mail met adresgegevens en openingstijden van de afname locatie.
  2. Na afname een bericht via e-mail met QR-code, zodat de medewerker zelf de uitslag kan volgen.
  3. Uitslag per sms aan de werknemer.

Het is aan de medewerker om een uitslag al dan niet te delen met de werkgever.

* Aanmeldingen na 17:00 uur worden de volgende werkdag om 8:30 uur verwerkt.

Positief getest

Als uit de test blijkt dat een medewerker drager is van het COVID-19 virus, gaat er een (verplichte) melding naar de GGD. Het is dan zaak dat de medewerker in quarantaine gaat en de aanwijzingen van de GGD en het RIVM worden opgevolgd.

Vragen of testen afnemen?

Heb je vragen over de COVID-19 service of wil je testen afnemen, stuur dan een e-mail naar: covid19@mercescustodio.nl.

COVID-19 service aanvragen

Disclaimer

Merces Custodio is niet de uitvoerder. De test wordt afgenomen en geanalyseerd door U-Diagnostics en Labor Dr. Wisplinghoff.
De gehanteerde test technologie is door RIVM/ RKI gevalideerd. In nagenoeg alle gevallen levert dat een zeer betrouwbaar testresultaat op. Er is echter altijd een kleine kans op een zogenaamd vals-positieve uitslag (u bent niet besmet, maar de test wijst uit dat u wel besmet bent) of vals-negatieve uitslag (u bent wel besmet, maar de test wijst dat niet uit). Daarnaast bestaat er een eveneens kleine kans dat een afgenomen monster niet getest kan worden door andere oorzaken (denk daarbij bijvoorbeeld aan recent oraal gebruik van medicatie, alcohol, mondspoelmiddelen en/of andere verontreinigingen in de mond- , keel- en neusholten). Een test biedt derhalve nooit een absolute (100%) zekerheid op een (betrouwbaar) resultaat. Aan de uitslag van een test kan dan ook geen rechten worden ontleend. U-Diagnostics en/of Merces Custodio aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade of kosten die voortvloeien uit vals-positieve of vals-negatieve uitslagen.

Colofon menu

© 2021, Merces Custodio.

website: sbddesign.nl

Bel mij terug