Loopbaantraject

Uw medewerker geeft aan vast te lopen in zijn functie en dreigt hierdoor uit te vallen. Zelf kan hij niet goed aangeven wat het is. Binnen de organisatie is het een en ander veranderd de afgelopen jaren en ook de medewerker is gegroeid als persoon en in zijn werk.

Tijd om actie te ondernemen voordat de medewerker daadwerkelijk uitvalt of gedemotiveerd zijn werk blijft doen. Beide opties zijn schadelijk voor uw organisatie én voor uw medewerker. Een loopbaantraject kan hierbij de uitgelezen stap zijn om te nemen om dit te voorkomen.

Wanneer zet u het loopbaantraject in?

Een loopbaantraject biedt uitkomst als o.a.:

 • Het enthousiasme en de productiviteit van de medewerker merkbaar zijn afgenomen als gevolg van te lang in een niet passende functie of werkomgeving te blijven zitten.
 • Een medewerker niet uitgedaagd wordt in zijn eigen functie, en ook geen idee heeft wat wel bij hem past. “Waar moet ik beginnen?” “Wil ik toch als zelfstandige aan de slag?” “
 • De functie gaat verdwijnen.
 • Er één of meerdere factoren zijn die het werkplezier van de medewerker verstoren.
 • Een medewerker meer uit zijn huidige baan wil halen. Hij is blij met zijn werkomgeving en collega’s maar mist de uitdaging. “Waar liggen mijn kwaliteiten?” “In welke richting zal ik mezelf verder gaan ontwikkelen?”
 • Het werk-privé balans verandert is. Er wijzigt iets in de privé omstandigheden van de medewerker, waardoor hij andere keuzes wenst te maken ten aanzien van werk.

Wat houdt een loopbaantraject in?

In een loopbaantraject staat heroriëntatie op de loopbaan ontwikkeling centraal.
De medewerker krijgt helder:

 • Wie ben ik?
 • Wat kan ik?
 • Wat wil ik?
 • Welke reële loopbaankeuzes ga ik maken en hoe ga ik hiernaar handelen?

Er wordt hierbij gericht gewerkt met een concrete leervraag of ontwikkelpunt met betrekking tot de loopbaan van de medewerker.
Samen met de loopbaancoach worden de talenten, interesses, capaciteiten en loopbaanwaarden van de medewerker inzichtelijk gemaakt met behulp van coachingsgesprekken en erkende en praktijkgerichte testen. Er is aandacht voor zelfreflectie, bewustwording en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Tevens is er aandacht voor de mogelijkheden binnen het werk en bij de eigen werkgever.

We streven naar een win-win situatie waarbij medewerker en werkgever tevreden het traject afsluiten.

Het traject in vogelvlucht

Elk loopbaantraject start met een contact met de werkgever. Hierna volgt een persoonlijke intake met de medewerker. Hierin worden coachvraag, traject, duur, aanpak, etc. doorgenomen. Er wordt gewerkt naar het bereiken van gewenste leerdoelen. Deze worden aan het begin van het traject vastgesteld. Gaande de uitvoering van het loopbaantraject worden de doelen steeds geëvalueerd en waar nodig bijgesteld. Ieder coachgesprek bestaat uit een analyse en het vertalen van de inzichten uit de analyse naar concrete toepassing in de praktijk. Hierover worden ieder gesprek concrete afspraken gemaakt (huiswerk).

Een loopbaantraject duurt niet langer dan strikt nodig. Gemiddeld duurt een loopbaantraject vijf tot acht gesprekken van 1 uur. De gesprekken vinden een keer per twee weken plaats.

De grote voordelen van het Loopbaantraject bij Merces Custodio:

 • Traject kan binnen een 1 werkweek opgestart worden, dus geen wachttijd;
 • enkel ervaren en gediplomeerde loopbaancoaches;
 • coach komt op locatie (zowel op het werk als thuis), ook is online begeleiding mogelijk;
 • toegang tot meer dan 40 erkende testen en cursussen;
 • grote providerboog: direct toegang tot arbeidsdeskundige, bedrijfsarts, arbeidshygiënist, job-coach;
 • versnelde trajecten mogelijk;
 • uitbreiding 2e spoortraject als binnen eigen werk geen mogelijkheden blijken.
Sanne van der Linde
NOBCO gecertificeerde Loopbaan en re-integratiecoach

 “Mijn cliënten waarderen mijn oprechte betrokkenheid en pragmatische aanpak. Ik focus op persoonlijke groei en ben niet terughoudend om de ander uit te dagen. Door empathie en warmte creëer ik snel een vertrouwde omgeving”.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten of wilt een een offerte aanvragen?
Neem dan contact met ons op:
Telefoonnummer: 035 – 692 32 36
E-mail: info@mercescustodio.nl
contact

Colofon menu

© 2023, Merces Custodio.

website: sbddesign.nl

Bel mij terug