Over ons

Merces Custodio is een zeer ervaren gecertificeerde arbodienstverlener. Dag in, dag uit houden we ons bezig met bedrijfsgezondheid, vitale werknemers en goed werkgeverschap. We helpen organisaties bij het opzetten, uitvoeren en (blijven) verbeteren van een goed verzuim- en vitaliteitsbeleid. Dit doen wij voor organisaties in het hele land, met de service van een lokale arbodienstverlener: onze lijnen zijn kort en onze werkwijze is persoonlijk en proactief.

Achtergrond

Merces Custodio is in 2006 opgericht vanuit de behoefte aan ondersteuning bij vragen over verzuim en de kosten hiervan. De Latijnse naam Merces Custodio betekent dan ook ‘loonbewaker’. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een landelijk gecertificeerde arbodienstverlener met veel ervaring en een scala aan oplossingen op het gebied van goed werkgeverschap, verzuim en duurzame inzetbaarheid. 

Onze visie

Wij streven naar het bevorderen van een gezonde, veilige en productieve werkomgeving. Met name als het gaat om het voorkomen van arbeidsgerelateerde gezondheidsproblemen, verzuimreductie, goed werkgeverschap, risicobeheer en duurzame inzetbaarheid.

Onze missie

Wij ondersteunen werkgevers en werknemers bij het bevorderen van gezondheid en veiligheid op de werkplek, het minimaliseren van arbeidsgerelateerde risico's, het voldoen aan wettelijke voorschriften en het creëren van een productieve en welzijnsgerichte werkomgeving.

Ons team

Ons team bestaat uit experts op het gebied van arbeidsgezondheid, verzuimbeheer en veiligheid. Wij stellen ons graag voor.

Angelique Reitsma

Praktijkondersteuner bedrijfsarts

Annemiek Mooiweer

Register Arbeidsdeskundige

Britta Loof

Re-integratiecoach

Carolien Salemink

Register Case- en Caremanager

Doreen Peddemors

Casemanager

Els Carsouw

Stafarts

Eric Brinkert

Register Arbeidsdeskundige

Gerjan Ananias

Partner

Frans Dulfer

Bedrijfsarts

Hans Welberg

Bedrijfsarts

Irakli Narimanov

Bedrijfsarts

Jelle Koen

Register Arbeidsdeskundige

Johan Knol

Arboarts

Kaylee Geurts

Re-integratiecoach

Kim Jansen

Kwaliteitscoördinator

Kobie Kooistra

Re-integratiecoach

Lian Ananias

Casemanager

Linda Velde

Kwailiteitscoördinator &
Functionaris Gegevens­bescherming

Lucy Schot

Register casemanager

Mandy Coskun-Eijk

Register Arbeidsdeskundige

Marcel Jansen

Re-integratiecoach

Marloes van der Linde

Re-integratiecoach & ROW®

Martha de Vries

Re-integratiecoach &
loopbaancoach

Pieter Stoop

Case- en Caremanager

Rigtje Karssen

Register Case- en Caremanager

Rike Martoredjo

Casemanager

Robin van Emmerik

Partner & Register Case- en Caremanager

Sabine Bloem

Casemanager

Sandra Peerik

Praktijkondersteuner bedrijfsarts

Sanne van der Linde

Re-integratiecoach & Loopbaancoach

Stefan Docter

Register Arbeidsdeskundige

Tamara Lackin

Medisch secretariaat

Thirza Deters

Medisch secretariaat

Walter de Jager

Partner

Yvonne van Emmerik

Financieel medewerker

Waarom kiezen voor Merces Custodio

Naast expertise, een toegewijd team van professionals en jarenlange ervaring kies je bij een samenwerking met Merces Custodio ook nog voor onderstaande voordelen.

 • Gecertificeerde arbodienst
  Merces Custodio is sinds 2018 ISO gecertificeerd (27001 en 9001) en per 2022 ook NEN 7510 gecertificeerd. Dit wordt jaarlijks getoetst door een externe audit van DNV.
 • Persoonlijke aandacht
  Wij ondersteunen organisaties met vaste contactpersonen. Denk aan een vaste casemanager. Deze korte lijnen zijn van belang om snel en gemakkelijk te kunnen overleggen en handelen bij verzuim.
 • Aansluiting op ons verzuimregistratiesysteem
  Wij maken gebruik van een betrouwbare online verzuimapplicatie. Dit is een gebruiksvriendelijke online portaal waarin alle betrokkenen (medewerker, leidinggevende, werkgever, HR, arbodienst en bedrijfsarts) overzichtelijk en eenvoudig met elkaar kunnen samenwerken. De applicatie garandeert dat het de Arbowet en AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) volledig respecteert. Gegevens worden dus veilig bewaard, verwerkt en uitgewisseld.
 • Spreekuren op locatie en online
  Wij bieden zowel fysieke als online spreekuren aan om zo efficiënt, snel en gemakkelijk mogelijk te kunnen werken.
 • Alle deskundigen onder één dak
  Als gecertificeerde arbodienstverlener heeft Merces Custodio alle deskundigen in huis. Denk aan eigen register-arbeidsdeskundigen en jobcoaches. Daarnaast werken we met een landelijke pool van providers van bijvoorbeeld bedrijfsmaatschappelijk werkers, budgetcoaches en fysiotherapeuten.
 • Korte doorlooptijden
  Dankzij onze eigen deskundigen en grote providerpool kunnen wij snel en efficiënt handelen wanneer iemand zich ziek meldt. Door deze korte doorlooptijd kunnen we de duur van het verzuim aanzienlijk beperken.

Volg ons op: